Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Danmark tror på avblåst strejk till VM-kvalet

Danmark hoppas fotbollsstrejken når sitt slut innan VM-kvalmatchen borta mot Ungern. Förhandlingarna mellan spelarföreningen och förbundet har återupptagits. – Jag är helt säker på att vi nog är klara till tisdag, säger Line Røddik till Danmarks Radio.

Stora delar av Danmarks EM-lag tränar nu i Dragør utanför Köpenhamn på grund av den pågående konflikten med fotbollsförbundet som hotar tisdagens VM-kvalmatch borta mot Ungern. ArkivbildBild: Ermindo Armino/AP/TT
Förhandlingarna mellan Danmarks fotbollsförbund, DBU, och spelarföreningen återupptogs under tisdagen efter ett par dagars uppehåll.
Landslagsspelarna valde att inte dyka upp till den tilltänkta landslagssamlingen i förra veckan sedan DBU inte accepterat spelarnas krav om en procentuell ökning av de ekonomiska villkoren med 342 procent. De vill också anses som anställda av fotbollsförbundet i samband med landslagsuppdrag. Fredagens träningsmatch, och EM-finalrepris, mot Nederländerna ställdes in.
Spelartruppen, som bland annat innehåller svenskbekantingarna Pernille Harder och Line Røddik, tränar i nuläget på egen hand i Dragør utanför Köpenhamn.
Läs också Från EM-fest till bitter strejk - så hamnade danska landslaget i en historisk kris
– Vi har börjat att tränar själva, för vi tänker på matchen på tisdag (borta mot Ungern i VM-kvalpremiären). Vi vill gärna vara klara till den matchen och spela den. Därför gör vi allt för att förbereda oss, säger hon till Danmarks Radio och fortsätter:
– Jag är helt säker på att vi nog är klara till tisdag, om vi får möjlighet att spela den matchen. Att vi förbereder och tränar här tillsammans visar på sammanhållning. Det är nog det som gör att vi också är klara på tisdag.
Gå till toppen