Nöje

Frank Vincent är död

Skådespelarna Vincent Pastore och Frank Vincent (till höger) inför premiären av säsong fem av "The Sopranos" 2004. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
Skådespelaren Frank Vincent, känd för sin roll som Phil Leotardo i "The Sopranos", har avlidit, skriver TMZ. Enligt den amerikanska sajten fick han förra veckan en hjärtattack och avled under en hjärtoperation under onsdagen i New Jersey, USA.
Frank Vincent har en lång Hollywoodkarriär bakom sig, som började när han medverkade i lågbudgetfilmen "The Death Collector" på 70-talet tillsammans med Joe Pesci.
Han har sedan dess gjort sig känd för sina ofta tuffa rollfigurer och har medverkat i flertalet Martin Scorsese-filmer, däribland som rollfiguren Billy Batts i filmen "Maffiabröder" som hade premiär 1990 och gjorde stor succé, och som Frank Marino i filmen "Casino", som hade premiär 1995.
Men kanske mest känd är han för sin roll som Phil Leotardo i tv-serien "The Sopranos", som sändes mellan 1999 och 2007. Frank Vincent medverkade i serien från 2004 till tv-seriens slut, 2007.
Frank Vincent blev 78 år.
Gå till toppen