Lugi dam

Efter förlusten: Lugi startade ny bortaresa – på över 36 timmar

Med sänkta huvud lämnade Lugi Höör med nästa destination 400 mil österut. Nu gäller det att vakna upp i Moskva och börja tänka på en helt annan utmaning.

Lugis Oliva Löfqvist lämnade sporthallen i Höör medan H65 jublade över tre vunna poäng i premiären.Bild: PETTER ARVIDSON
Två bortamatcher med helt olika utmaningar.
Premiär mot svenska mästarna strax runt hörnet på onsdagen.
Kval till EHF-cupen mot Nur Mingechavir över 400 mil bort och en resa över ett och ett halv dygn.
Förlust i premiären, 25-27 (15-13), men en nyttig sådan, menade tränaren Dragan Brljevic.
Lugi fick tuff matchning som innebar att de straffades hårt om inte koncentrationen och skärpan var närvarande hela tiden.
”Boden borta förra säsongen är min längsta bortresa [cirka 150 mil] sedan tidigare, men detta lär bli något helt annat.”
Även om motståndet i helgens kvalmatcher Nur Mingechavir från Azerbajdzjan ryktas ha en del meriterade ryska spelare i laget så är ovissheten kring hela äventyret den största utmaningen, menar Olivia Löfqvist.
– Boden borta förra säsongen är min längsta bortresa [cirka 150 mil] sedan tidigare, men detta lär bli något helt annat, erkänner hon.
Lugi tog för en månad sedan beslutet att spela båda kvalmatcherna på bortaplan. Valet ska innebära att laget på så vis skaffar sig bättre förutsättningar att förbereda sig på plats.
För det handlar om en resa utöver det vanliga.
Läs mer:Lugi flyttar hemmamatch – 400 mil bort
Direkt efter matchen i Höör gick bussen till Kastrup där planet till Moskva lyfte strax efter midnatt. Halv fyra på morgonen klev laget av i den ryska huvudstaden för att vänta i sju timmar på avgången till det flyg som flyger till Azerbajdzjans huvudstad Baku. Där övernattar Lugi sedan för att morgonen efter resa fem timmar med buss till Mingechavir där matcherna ska spelas.
– Resan dit kommer handla mycket om att komma över den här förlusten. Först vill jag tillåta många att vara lite deppiga för att kunna hitta tillbaka till allt på lördag när det blir en ny viktig match igen, sa Olivia Löfqvist som själv var oerhört besviken över att laget inte fick med sig någon poäng från premiären.
Hur motståndet H65 skulle uppträda i premiären var man förberedd på efter många tuffa och jämna kamper de senaste åren.
”Vi har hört att där ska finnas många ryskor i deras liga så man kan väl gissa på att alla är 1,85 långa.”
Ovissheten kring motståndet i EHF-kvalet är betydligt större. Olivia Löfqvist och lagkamraterna vet i stort sett inte något om de kommande motståndarna och har inte kunnat se dem på video.
– Vi har hört att där ska finnas många ryskor i deras liga så man kan väl gissa på att alla är 1,85 långa. Det enda vi hinner se av dem innan vi ska möta dem blir väl på uppvärmningen på matchdagen. Det sägs i alla fall att det ska finnas några ryskor i laget som spelat i Champions League.
Men det skrämmer inte Olivia Löfqvist.
– Vi ska vinna och ta oss vidare. Tiden tillsammans blir något som får ihop laget för vi har bara haft fyra träningsmatcher på försäsongen förutom våra träningar.
Läs mer:Ung kapten med rätt att ryta – ”Vi har varit för snälla och för ärliga”
Läs alla artiklar om: Handboll: SHE 2017/2018
Gå till toppen