Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kvinna döms efter köbråk vid biltvätt – knivhögg annan kvinna i bröstet

Ett muntligt gräl om vem som stod först i kön till biltvätten ledde till att en kvinna drog kniv – och stack den andra kvinnan i bröstet. Nu straffas hon med ett års fängelse.

Här blev den 50-åriga kvinnan knivhuggen i bröstet den 19 juni ifjol.
Det dramatiska händelseförloppet utspelade sig i en tvätthall på Lundavägen i Malmö den 19 juni ifjol.
Där satt en 50-årig kvinna och väntade på sin tur att köra in i ett av de fyra båsen, när ett annat fordon gled förbi och in i bås nummer tre som just blivit ledigt. Bakom ratten satt en 25-årig kvinna.
Ordväxling mellan kvinnorna uppstod, och ett mindre handgemäng – men en annan besökare på biltvätten avbröt bråket.
Därefter riktade kvinnan sitt fokus på fordonet, innan det var dags för en ny konfrontation. Denna gång ska den 25-åriga kvinnan ha beväpnat sig med en orange kniv – som hon angrep den 50-åriga kvinnan med.
Ett stick gick genom hennes tre lager av kläder och orsakade en sårskada i ena bröstet. Även denna gång gick andra kunder emellan, en av dem blev lindrigt skadad.
Därefter lämnade den 25-åriga kvinnan platsen i sin personbil. Senare på kvällen åkte hon självmant in till polisstationen för att anmäla 50-åringen för misshandel.
Tingsrätten har nu bedömt händelseförloppet och menar att det enda brott som är bevisat är att 25-åringen gjort sig skyldig till grov misshandel mot 50-åringen. Hon anses ha agerat särskilt hänsynslöst eftersom sticket i bröstet kunde ha orsakat livshotande skador.
25-åringen nekar till brott och hävdar att hon agerat i nödvärn och bara var beväpnad med en skrapa som hon tog bort fågelbajs med.
Men personerna som avbrutit bråket vittnar om hur de sett henne gå till attack med en orange kniv – och tingsrätten menar att det var 25-åringen som varit drivande i våldet.
Kniven som användes i bråket var enligt vittnen orange till färgen. Vid husrannsakan i 25-åringens bostad saknades just det orange exemplaret i knivsetet Alfred.
Enligt polisutredningen ingår kniven i knivsetet Alfred – vid husrannsakan i kvinnans bostad hittades de övriga tre i det färgglada setet, däremot saknas det orange exemplaret.
Kvinnan, som är ostraffad sedan tidigare, döms till ett års fängelse och att betala 17 600 kronor i skadestånd till 50-åringen.
Gå till toppen