Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

May håller brexittal nästa vecka

Storbritanniens premiärminister Theresa May ska besöka Italien.Bild: Matt Dunham/AP/TT
Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att resa till Italien nästa vecka för att hålla ett stort tal om brexit, meddelar Downing Street.
Talet hålls i Florens nästa fredag. May ska "ge en uppdatering om hur brexitförhandlingarna gått hittills", enligt hennes talesperson.
– Hon kommer att stryka under regeringens önskan om ett djupt och särskilt partnerskap med EU när Storbritannien lämnar unionen.
Den historiska platsen har valts med omsorg.
– Storbritannien har haft djupa kulturella och ekonomiska band som spänner över århundranden med Florens, en stad som är känd för sin historiska handelsmakt. När Storbritannien lämnar EU vill vi behålla de nära banden. Som premiärministern har sagt många gånger så lämnar vi EU, inte Europa.
Trögheten består i förhandlingarna om Storbritanniens utträde ur EU. Bryssel hoppas på snabbare takt. London vill ha mer flexibilitet. Den fjärde samtalsrundan som skulle starta nästa vecka har skjutits upp till den 25 september.
Gå till toppen