Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga terrormisstänkta i Storbritannien

Antalet personer som gripits misstänkta för terrorrelaterade brott i Storbritannien har skjutit i höjden. Efter terrordådet på London Bridge och i Borough Market i juni greps 21 personer. Arkivbild.Bild: Markus Schreiber/AP/TT
Antalet personer som gripits misstänkta för terrorrelaterade brott i Storbritannien har skjutit i höjden det senaste året.
Under perioden juli 2016 till och med juni 2017 gjordes 379 gripanden i utredningar som kopplas till terrorism. Det är en ökning med 68 procent jämfört med de tolv föregående månaderna och det högsta antalet sedan 2001 då statistiken började föras.
Till exempel greps tolv personer efter dådet på Westminster Bridge i mars medan 21 greps efter attacken på London Bridge och i Borough Market i juni. Efter terrordådet i Manchester vid en konsert greps 23 personer.
Säkerhetsminister Ben Wallace säger att statistiken visar att polisen och säkerhetstjänsterna ingriper mot en terroraktivitet i Storbritannien som saknar motstycke.
Gå till toppen