Annons

Annons

Annons

Dygnet Runt

Bocuse d'Or-kocken Alexander Sjögren startar eget vid Davidshall

Nu är det klart. Bocuse d’Or-kocken Alexander Sjögren öppnar egen restaurang i Malmö och han gör det i Moccasins före detta lokal på Fersens väg. Med den nya matbaren Mutantur överraskar han genom att hålla stängt på lördagar och söndagar för att kunna ge personalen helgledigt och samtidigt satsa på gästspel och temamiddagar.

Text

Alexander Sjögren.

Bild: Oscar Wettersten

Annons

Smålänningen Alexander Sjögren har verkat i många år i Skåne och bland annat jobbat på restaurangerna Mötesplats Österlen utanför Löderup och Vendel Ales Stenar i Kåseberga. Men i september 2015 förändrades hans liv rejält när han gick och vann den svenska uttagningen till Bocuse d’Or. Efter det jobbade han heltid med att skapa de perfekta rätterna för Bocuse d’Or Europe i maj 2016. Där knep han en bronsmedalj och kvalificerade sig till den stora VM-finalen i Lyon i januari i år där han slutade sjua.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan