Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Löfven möter Trump i New York

Sveriges statsminister Stefan Löfven under ett möte i FN i fjol. ArkivbildBild: Pontus Lundahl/TT
Statsminister Stefan Löfven reser i nästa vecka till New York för att delta i årets FN-vecka. Där kommer han att träffa USA:s president Donald Trump personligen för första gången, erfar TT. Det sker vid den mottagning som Trump och USA:s första dam Melania håller för världsledarna på ett hotell i New York på tisdag kväll. Trump och Löfven har tidigare talats vid på telefon men inte mötts öga mot öga.
Vid sidan av Löfven reser även utrikesminister Margot Wallström och Isabella Lövin, vice statsminister samt minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, till New York där den allmänna debatten i FN:s generalförsamling startar på tisdag.
Statsministern ska under resan även träffa FN:s generalsekreterare António Guterres, tala vid ett World Economic Forum-evenemang, delta i ett klimattoppmöte samt vara med vid ett möte om fredsbevarande insatser i FN:s säkerhetsråd.
Gå till toppen