Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mays känga mot Trump: Spekulera inte

Den brittiska premiärministern Theresa May kritiserar USA:s president Donald Trump för att spekulera efter det misstänkta terrordådet i Londons tunnelbana.

Theresa May verkar inte nöjd med Trumps twittrande. Arkivbild.Bild: Frank Augstein
Donald Trump skrev bara timmar efter explosionen på sin favoritkommunikationskanal Twitter att "loser-terroristen" som låg bakom attacken fanns under Scotland Yards lupp.
På en direkt fråga om Trumps tweet svarade Theresa May reportrar:
– Jag tror inte det hjälper att någon spekulerar i vad som är en pågående utredning.
Hon tillade att polisen och underrättelsetjänsten gör allt i sin makt för att ställa de bakom händelsen till svars för den "fega attacken".
Donald Trump och Theresa May talade sedan i telefon med varandra senare på fredagen. Där uttryckte Trump sina sympatier, men frågan om hans tweet kom också upp, enligt Sky News.
Det här är inte första gången som Trump kritiseras för hur han twittrar efter allvarliga händelser i Storbritannien. Efter terrorattacken den 3 juni, då tre män körde på fotgängare på London Bridge och sedan attackerade folk vid Borough Market, gick Trump till angrepp på Londons borgmästare Sadiq Khan. Trump kallade det "politisk korrekthet" när borgmästaren skrev att medborgarna inte skulle känna oro över den stora polisnärvaron i staden.
Gå till toppen