Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Rögles stjärnmålvakt sjuk – kan missa premiären

Ville Kolppanen har blivit sjuk och är osäker till spel i Rögles premiär, men Kevin Gagné är tillbaka på isen igen.

Ville Kolppanen är osäker till spel mot Malmö.
På lördag möts Malmö och Rögle i ett glödhett premiärderby. För Rögles del har skador och sjukdomar stört en del under uppladdningen och på torsdagens träning saknades finske målvakten Ville Kolppanen på grund av sjukdom.
I stället lyftes J20-målvakten Joel Svensson, 18, upp i A-laget.
– Vi är inte hundra på hur det blir med Kolppanen, vi får se i morgon (fredag). Oavsett vilket har vi stort förtroende för Emil (Kruse), han har varit bra hittills, säger Röglecoachen Anders Eldebrink.
Det finns dock positiva nyheter på frånvarosidan i Rögle. Den ende spelaren som blir borta en lite längre tid är fotskadade Mathias From, i övrigt är många på väg tillbaka. Edwin Hedberg vilade från torsdagens pass, men kan högst sannolikt spela mot Malmö.
– Vi har haft lite folk borta nu i början, men killarna kommer igen och det är inga långvariga skador på fler än From som blir borta ett par veckor. Vi har bra spelare och ska vinna matchen mot Malmö ändå, säger Eldebrink och fortsätter:
– Det är viktigt att vi spelar med mycket känslor, men att vi har kontroll på dem och tar rätt beslut. Ska vi vinna gäller det att spela med låg risk och hålla sig ifrån utvisningsbåset.
I kedjorna tränade Daniel Widing med Bryan Lerg och Jack Connolly. Edwin Hedberg lär sannolikt kliva in med Ted Brithén och Sebastian Collberg medan Juhamatti Aaltonen, Filip Karlsson och Ludvig Rensfeldt bildar en enhet.
– Det kan nog bli att vi startar så mot Malmö.
På backsidan är Alen Bibic (sjuk) och Cade Fairchild (tränar för fullt efter skada) osäkra till spel i premiären.
Craig Schira är däremot redo för comeback och Kevin Gagné, som varit borta i ett par veckor på grund av sjukdom, var tillbaka på isen under tisdagens pass.
Han kan eventuellt matchas in i bortamatchen mot Mora på torsdag.
– Det har varit tufft, men nu känns det bra och det är skönt att vara tillbaka med laget. Förhoppningsvis är jag snart tillbaka i form och kan vara tillgänglig för matcher, säger Gagné.
Gå till toppen