Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi kryssade i Europapremiären: ”Köpelag med ryskor”

Lugis damer fick med sig ett kryss i Europapremiären efter att ha haft ledningen under större delen av mötet med Nur Mingechavir i kvalet till EHF-cupen borta i Azerbajdzjan.

Lugitränaren Dragan Brljevic lyfte fram högernian Sara Olofsson. "Hon är precis tillbaka och gör sin andra match på ett år. Hon visar att hon är en stor förstärkning och visar vägen för de andra."
HANDBOLL
EHF-cupen, damer
Nur Mingechavir 24 (12)
Lugi24 (13)
– Jag tycker att vi är ett bättre lag rent handbollsmässigt, men är inte vana vid att spela i Europa med folk som skriker på läktarna och domarna som blåser straff på allt, sa Lugitränaren Dragan Brljevic.
– Vi möter ett köpelag med ryskor och det märks att de har mer rutin.
24–24 kändes ändå som en liten seger med tanke på att Lugi var i underläge med två bollar i slutskedet av matchen och gjorde de två sista målen.
Dessutom var Lundalaget bortalag, så ett kryss med färre mål än i premiären innebär avancemang till EHF-cupen tack vare fler gjorda bortamål.
Returen spelas ju redan på söndagen.
– Vi är hemmalag, men det är samma hall och samma domare, så det är lite svårt att ta in, sa Dragan Brljevic med ett skratt.
Dubbelmötet på bortaplan sparar en del pengar och ska samtidigt ge värdefull rutin. Fast alla kan inte vara med. Mittsexan Julia Olsson är magsjuk och isolerad på hotellet för att inte smitta andra.
Gå till toppen