Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Vem vet – kanske närmar även det svenska politiska landskapet sig vuxenstadiet.”

Politiker i Tyskland och Sverige har reagerat på diametralt motsatta sätt, trots att de har ungefär samma politiska utveckling och parlamentariska utmaningar. Det skriver J Alexander Bareis och Henrik Henriksson, forskare och lärare i tyska vid Lunds universitet.

Hade Anna Kinberg Batra (M) och Stefan Löfven (S) suttit i en koalitionsregering de senaste åren, med delat ansvar för både framgångar och misslyckanden, hade även svenska TV-dueller troligtvis varit betydligt mer harmoniska, och kanske även mer konstruktiva, som duellen mellan Angela Merkel (CDU) och Martin Schulz (SPD) i Tyskland.Bild: TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Ett sakligt och konstruktivt politiskt samtal hör just nu snarare hemma i ett land som Tyskland än i Sverige. Skillnaden blev tydlig i den enda stora tv-duellen inför det tyska valet den 24 september.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen