Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Lukas Moodysson gör tv-serie för HBO

Malmöregissören Lukas Moodysson ska göra HBO Nordics första skandinaviska originalserie. Komediserien ”Gösta” väntas ha premiär 2019.

Bild: Peter Frennesson
– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande.
Serien ”Gösta” kommer sändas i åtta 45-minuter långa avsnitt. Serien skildrar den 28-årige barnpsykologen Gösta som får sitt första jobb efter examen i en småländsk småstad – och lämnar Stockholm för en liten stuga i mitt i skogen.
Malmöbaserade Lukas Moodysson är en av Sveriges mest hyllade regissörer med succéer som ”Tillsammans”, ”Lilja 4-ever”, Mammut” och ”Vi är bäst” i bagaget. Hans genombrott kom 1998 med den numera kultförklarade filmen ”Fucking Åmål” som kammade hem fyra Guldbaggar.
Läs mer: Lena Dunham öser kärlek över Moodysson
Tv-serien för HBO är Moodyssons första tv-serie och produceras tillsammans med Lars Jönsson på Memfis Film.
– Gösta är en insiktsfull, rolig, mångfacetterad och bitterljuv historia som har mycket att säga om den tid vi lever i, så som bara Lukas kan berätta den. Jag är oerhört glad att få välkomna Lukas och Lars till HBO Nordic, säger Hanne Palmquist, exekutiv producent på HBO Nordic, i ett pressmeddelande.
Serien spelas in i Småland under 2018 och beräknas ha premiär under 2019.
Håll koll på Malmös filmscen – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen