Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Premiärförlust – men Jadeland stannar ”jättegärna” i Pantern

Panternpremiären slutade olyckligt för Nicklas Jadeland: AIK vann med 2–1, men Malmöveteranen som är på korttidskontrakt i Kirsebergsklubben har fått blodad tand.

Malmöveteranen Nicklas Jadeland i Panterns premiär mot AIK. En premiär som Solnaklubben vann med 2–1.Bild: JOHANNA LUNDBERG
– Jag kan jättegärna tänka mig att vara kvar i Pantern. Det är ett härligt gäng och det är skönt att få vara hemma i Malmö, sa han.
31-åringen har fem raka A-lagssäsonger bakom sig i Malmö Redhawks. I våras gick parterna skilda vägar.
I moderklubben var han uppskattad för viljesprutande jobb och skridskoåkning i alla väder – som klippt och skuren för spel i numerärt underläge.
Rollen var viktig men ganska liten.
I Pantern är rollen betydligt större.
– Så är det tänkt. Det är roligare, att spela mycket är jättekul.
Dealen med Pantern varar september ut.
– Därefter ska jag ta ställning. Vi har sagt att vi ska prata vid månadsskiftet. Pantern har redan fyllt alla luckorna i laget. Så vi får se – om de hittar en plats åt mig och då tar jag jättegärna den, sa Nicklas Jadeland.
Efter skilsmässan från Redhawks umgicks Nicklas Jadeland med planer på att spela utomlands.
– Men då måste man också göra poäng, det har jag inte gjort de senaste åren, sa han.
Mot AIK kände Nicklas Jadeland av att det var premiär.
– Det var lite ringrostigt. Men vi har ett spännande lag i Pantern, sa han.
Pantern fick den starten ingen vill få i en premiär. Öppningen som skakar om. Ett tidigt baklängesmål. Anton Holm gav AIK ledningen redan efter 2.11. En ledning som utökades till 2–0 före första pausvilan.
Ett händelseförlopp som Panterntränaren Håkan Åhlund inte var förtjust i.
– Vi kom inte upp i acceptabel nivå under inledningen, båda målen var efter returer. Vi hade pratat om att AIK skulle komma ut ganska hårt. Men vi hade inte den aggressiviteten och det påslaget vi borde ha, sa Håkan Åhlund.
Visst hade Pantern sina möjligheter, men dramatiken kom först mot slutet.
Med knappt sju minuter kvar reducerade Kim Johansson.
Efter 16.43 tog Panterntränaren Håkan Åhlund ut målvakten Robin Jensen och körde med sex utespelare matchen ut.
En chansning som var på väg att gå hem.
– Det är inte hela världen att förlora mot AIK i Stockholm, men som matchen gestaltade sig de sista 35-40 minuterna var vi det bättre laget. Så det var lite tjurigt, sa Håkan Åhlund.
Gå till toppen