Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Superstart för Malmös tänkta drömvärvning

Bild: BILDBYRÅN
Ingen hemlighet att Patrik Hersley finns högt upp på Malmö Redhawks lista över heta hemvändare.
Frågan är inte om utan snarare när han återvänder.
Backen har fått en flygande start på KHL-säsongen: nio poäng (5+4) på elva matcher för St Petersburg. Dessutom +8 i plusminusstatistiken och 19.52 i istid i snitt per match.
Patrik Hersley följer upp ett superstarkt slutspel, där han gjorde 18 poäng (6+12) på 16 matcher för St. Petersburg och på kuppen blev KHL-mästare.
I mitten av maj förlängde han kontraktet med ryssarna. Avtalet går ut till våren. För Redhawks skulle det vara ett perfekt läge att få hem en 32-åring med stor aptit kvar.
Vad talar då för att Patrik Hersley återvänder?
Så här sa han när vi träffades i Malmö i slutet av april: ”I framtiden vill jag spela i Malmö. Men om jag ska flytta hem vill jag känna att jag är nöjd. Med tanke på att jag har gjort en så pass bra säsong vill jag ta chansen och stanna utomlands. Om två tre år är vår son åtta eller nio, då flyttar jag inte hem för att flytta ut igen” (läs mer här).
Patrik Hersley har basen i Höllviken. Han arbetar redan efter Freddie Sjögrens program. Det innebär att han vet vad Malmö Redhawks fysträning står för och omvänt: Sjögren har järnkoll på Hersleys kroppsliga status.
Och Hersley har god koll på Malmö Redhawks, det märks att han följer laget. Klubben arbetar för att etablera sig bland de sex främsta i SHL. Med andra ord: nästa år kan vara den bästa tidpunkten för att återvända.
Faran för Redhawks i det avseendet är att Patrik Hersley kanske går för bra. Han bör vara högaktuell för OS med Tre Kronor och kan mycket väl bli KHL-mästare igen.
Å andra sidan är Patrik Hersley inne på sin fjärde säsong i Ryssland och ska han göra ett stort avtryck i Redhawks är det nog i maj han ska dyka upp.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks 19 september
Gå till toppen