Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Telegraph: Johnson redo att avgå

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson.Bild: Seth Wenig /AP/TT
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson kan komma att avgå "redan före helgen" beroende på vilken linje premiärminister Theresa May väljer i brexit-frågan, uppger brittiska tidningen The Daily Telegraph.
Johnson ska enligt tidningen till närstående ha förklarat att han "inte kan leva med" en EU-relation där Storbritannien liksom Schweiz väljer att årligen betala för tillgång till EU:s inre marknad.
May väntas i ett tal i Florens på fredag ge besked i en rad tunga brexitfrågor. Övriga ministrar ska informeras om talets innehåll vid ett regeringssammanträde på torsdag.
Johnson själv tillbakavisar avgångsuppgifterna.
– Nej, självklart inte, vi kommer att få till ett fantastiskt brexit, säger den brittiske utrikesministern till journalister i New York där han befinner sig med anledning av mötet i FN:s generalförsamling.
Även premiärminister Theresa May gjuter olja på vågorna.
– Boris gör ett bra jobb som utrikesminister, säger hon till Sky News.
Gå till toppen