Annons

Annons

Annons

krönikaMat & Dryck

Håkan Engström
Det är serverat! Så är årets oktoberfest-öl på Systembolaget

Oktoberfesten i München? Egentligen är den historiens kanske allra största skafferilänsning. Drick, och gör det rejält, så att inget går till spillo!

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Jenny Rydqvist

Annons

Det är tacksamt att beskriva kalaset som en härlig skördefest, det är ju den tiden på året. Man tar in skörden (eller går till Konsum och rotar bland det närodlade). Men traditionellt sett är det inte det nyskördade spannmålet man dricker vid de här festerna. Det är en märzen, det vill säga öl som bryggdes i månaden mars och som har lagrats sedan dess.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan