Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaMat & Dryck

Håkan Engström
Det är serverat! Så är årets oktoberfest-öl på Systembolaget

Oktoberfesten i München? Egentligen är den historiens kanske allra största skafferilänsning. Drick, och gör det rejält, så att inget går till spillo!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Jenny Rydqvist

Annons

Det är tacksamt att beskriva kalaset som en härlig skördefest, det är ju den tiden på året. Man tar in skörden (eller går till Konsum och rotar bland det närodlade). Men traditionellt sett är det inte det nyskördade spannmålet man dricker vid de här festerna. Det är en märzen, det vill säga öl som bryggdes i månaden mars och som har lagrats sedan dess.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy