Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stark kubansk kritik mot Trumps tal

USA:s president Donald Trump kallade Kuba "korrupt och destabiliserande" i sitt tal till FN:s generalförsamling. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Kuba anser att USA:s president Donald Trumps kommentarer om ön under sitt tal till FN:s generalförsamling var respektlösa och oacceptabla. Utrikesdepartement säger än en gång att landet inte varit inblandat i de påstådda attacker som riktats mot amerikanska diplomater i Havanna.
Det skarpa uttalandet från Kuba kom efter att amerikanska och kubanska delegationer träffats i Washington för att diskutera bilaterala relationer. Det var det första mötet på den nivån sedan Trump tog över presidentposten i USA i januari.
Mötet ägde rum samma dag som Trump talade till generalförsamlingen i New York, där han kallade Kuba "korrupt och destabiliserande". Han sade också att han inte skulle stoppa USA:s handelsembargo mot Kuba förrän landet gjort "grundläggande reformer".
Gå till toppen