Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stark kubansk kritik mot Trumps tal

USA:s president Donald Trump kallade Kuba "korrupt och destabiliserande" i sitt tal till FN:s generalförsamling. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Kuba anser att USA:s president Donald Trumps kommentarer om ön under sitt tal till FN:s generalförsamling var respektlösa och oacceptabla. Utrikesdepartement säger än en gång att landet inte varit inblandat i de påstådda attacker som riktats mot amerikanska diplomater i Havanna.
Det skarpa uttalandet från Kuba kom efter att amerikanska och kubanska delegationer träffats i Washington för att diskutera bilaterala relationer. Det var det första mötet på den nivån sedan Trump tog över presidentposten i USA i januari.
Mötet ägde rum samma dag som Trump talade till generalförsamlingen i New York, där han kallade Kuba "korrupt och destabiliserande". Han sade också att han inte skulle stoppa USA:s handelsembargo mot Kuba förrän landet gjort "grundläggande reformer".
Gå till toppen