Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lagkaptenen självkritisk: "Det ska bara inte få hända"

Lugi tappade allt i slutminuterna och åkte på en ny uddamålsförlust i upptakten av seriespelet. – Det ska bara inte få hända, sa lagkaptenen Olivia Löfqvist efter 22–23 mot Kristianstad.

170921 Lugis Olivia Löfqvist på fall mot Kristianstad som tog sin första seger någonsin mot Lugi.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det har varit en intensiv och motig vecka för Lugidamerna.
Först uddamålsförlust i seriepremiären mot H65 Höör, sedan Azerbajdzjan tur och retur med två matcher i österled och respass direkt ur Europaspelet.
Så det var ett rejält revanschsuget lag som tog sig an skånska uppstickaren Kristianstad i hemma i arenan i Lund på torsdagskvällen.
Och länge såg det ut att gå vägen. Lugi stack ifrån till ledning med fyra bollar både i mitten av första halvlek och i inledningen av den andra.
Sedan ett nytt ryck till ledning 21–16 med knappt tio minuter kvar att spela.
Men inget avgörande, utan i stället ett rejält ras.
Lugi mäktade bara med ett mål till i matchen. Kristianstad gick i fatt och förbi.
Gästernas skyttedrottning Asli Iskit satte avgörande 23–22 på straff med dryga halvminuten kvar att spela.
Ett besviket Lugi drog sig tillbaka och när dörren till omklädningsrummet öppnades visade det sig att tränaren Dragan Brljevic redan dragit sig undan.
Nyutnämnda 19-åriga lagkaptenen Olivia Löfqvist fick fronta medierna och hade egentligen inget att skylla på, definitivt inte den intensiva starten på säsongen och den jobbiga resan i EHF-cupen.
– Jag tror inte detta har någonting med resan att göra, utan allting sitter i huvudet. Vi är inte där mentalt de sista fem minuterna, sa hon.
– Vi slarvar bort det framåt. Jag vet inte hur många tekniska fel vi gör. Det ska inte hända, inte på den här nivån.
Alla är medvetna om att det kommer att ta tid för det nya unga Lugi, som tappat nyckelspelare och ställt om sitt sätt att spela.
– Det är många nya som får ta mer ansvar, så det är klart att det tar tid, men med tanke på att vi leder så mycket i den här matchen så är det inte godkänt, sa Olivia Löfqvist.
– Vi visar i femtiofem minuter att vi är ett bättre lag är Kristianstad, sedan skiter det sig och det är så jäkla tråkigt, vi knyter inte ihop säcken.
Gå till toppen