Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi åkte på ny uddamålsförlust

Lugi är fortfarande utan seger i upptakten av högsta ligan SHE. I hemmapremiären mot Kristianstad blev det en ny uddamålsförlust, 22–23.

Lugis Elinore Johansson, Ebba Engdahl och Melissa Petrén deppar efter förlusten mot Kristianstad.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Lugimålvakten Ida Nilsson fick koll på Kristianstads skyttar knappt halvvägs in i första halvlek och hemmalaget kunde rycka till sig en fyramålsledning.
Men anfallsspelet gick i stå och det missades såväl friläge som straffkast. Snart var det jämnt igen och knapp ledning 13–12 i paus.
Mest positivt i vinrött så långt var 18-åriga nyförvärvet Hannah Flodmans debut med tre kraftfulla mål.
Lugi ryckte till sig en ny fyramålsledning i inledningen av andra halvlek, då Kristianstad nollades under de sex första minuterna.
Men än en gång hade Lugi inte kraft att koppla ett avgörande grepp, utan gästerna kunde krypa allt närmare.
Samma sak drygt halvvägs in i andra halvlek. Ledningen med fem mål såg ut som ett avgörande ryck. Men med mindre än två minuter kvar var det lika, 22–22.
Kristianstads skyttedrottning Asli Iskit satte 23–22 på straff med dryga halvminuten kvar att spela och avgjorde matchen.
Gå till toppen