Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Salads & Smoothies flyttar till Baltzargatan

Salads & Smoothies lämnar sin lokal på Kalendegatan – där kedjan öppnade sin allra första butik för åtta år sedan. Inom ett par månader öppnar de istället intill Joe & The Juice på Baltzargatan.

Bild: Salads & Smoothies
– Vi beräknar att öppna någon gång under hösten eller vintern, säger Roger Olsson, en av företagets delägare.
Varför just Baltzargatan?
– Det handlar egentligen mycket om att infrastrukturen och flödesanalyserna har förändrats mycket sedan vi öppnade 2009. Dessutom har Baltzargatan blivit en mer etablerad gata och många verksamheter har verkligen lyckats etablera sig i lokalerna – det är ett stabilt flöde där.
Salads & Smoothies öppnade sin allra första salladsbar på Kalendegatan 2009. Företaget gick i konkurs 2015 men startade snabbt upp igen i både Malmö, Lund och Helsingborg.
I nuläget har företaget fem salladsbarer i Malmö och en i Helsingborg. Under våren öppnade de den senaste, i innovationshuset Studio på Universitetsholmen. Under hösten blir det alltså en salladsbar på Baltzargatan också. Tidigare huserade en klädbutik på samma adress men när de stängde ner delades lokalen upp i två – där Salads & Smoothies och Joe and The Juice nu ska bli grannar.
– Den nya lokalen är betydligt större och djupare än den nuvarande lokalen. Inredningen blir i vår nya stil som vi redan har på Caroli, Studio och i Västra Hamnen.
Salads & Smoothies har inga nya restauranger på gång i Malmö den närmsta tiden, enligt Roger Olsson. Däremot jobbar företaget just nu på att utveckla menyn.
– Vi jobbar med att ständigt utveckla menyn och just nu tittar vi på många olika alternativ som wraps, smoothie bowls och poké bowls, säger han.
Gå till toppen