Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kims hårda ord varslar om vätebomb

Att kalla Donald Trump för "mentalt störd" är ovanligt starka ord för att komma direkt från Kim Jong-Un. Det hårda tonläget från Nordkoreas diktator ses av bedömare som en varning – och ett tecken på att landet kan vara närmare ett nytt vätebombsprov.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un talar direkt till Donald Trump, enligt denna bild som skickats ut av Nordkoreas regim..Bild: KCNA/Nordkoreas regering
Av många uppfattas säkert Kim Jong-Uns svar till USA:s president som ytterligare ett exempel på den typ av uppskruvad ordväxling som kan ske efter ett FN-framträdande. Lite som när Muammar Gaddafi kallade säkerhetsrådet för "terrorråd", när Hugo Chávez jämförde George W Bush med djävulen, eller när Kubas FN-ambassadör anklagade Sverige för "etnisk rensning av dem som inte har vikingablod".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen