Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Kronprinsens ägare: Vi har märkt av engagemanget tidigare

Idéerna från Sydsvenskans läsare har varit många. Engagemanget för Kronprinsen är stort och det överraskar inte husets ägare Akelius. Men de vill inte kommentera läsarnas förslag just nu.

Akelius är inte klar med analysarbetet för Kronprinsen än.Bild: Lars Brundin

Malmöborna flödar av idéer för Kronprinsenkvarteret. Hos Akelius, som tog över för tre år sedan, pågår fortfarande analysen om vad som ska hända i området.

– Vi är mitt uppe i det arbetet, därför vill jag inte kommentera förslagen som kommit från Malmöborna, säger Mikael Ahlborn, regionchef för Akelius.
Han har läst de bästa idéerna som Sydsvenskans läsare bidragit med och är egentligen inte särskilt förvånad över det stora engagemang som de visar.
– Kronprinsen är ett landmärke i Malmö och viktigt för Malmöborna. Vi har har märkt av engagemanget tidigare.
När Akelius köpte Hugo Åbergs fastigheter 2014 var det den största fastighetsaffären dittills i Malmö. Inför försäljningen värderades fastighetsbeståndet till 2,5 miljarder kronor. Vad Akelius faktiskt betalade är hemligt. Akelius köpte inte enbart Kronprinsen utan alla fastigheterna i Åberg-imperiet – totalt 2075 lägenheter.
– Såklart tar vi intryck av förslagen.
Mikael Ahlborn kan inte säga när analysen är klar och när handlare, hyresgäster och Malmöbor får reda på vad ska hända i kvarteret från tidigt 60-tal.
Vill du fortsätta komma med ideer till vad man borde göra med Kronprinsen så kan du kommentera här på Dygnet Runts Facebook.
Läs alla artiklar om: Fyll Malmös tomrum!
Gå till toppen