Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Håkan Engström: Thåström hänger i Malmö hamn

Malmöskildraren slår till igen.

Konsert med Thåström på Mejeriet i Lund.Bild: Patrick Persson
Thåström ger en vink till Pugh på kommande albumet – låten "Som mästarna målat himlen" börjar och slutar med ett citat från Pughs "Här kommer natten". I god ton, inte alls självklar, ger han Pugh status som medförfattare.
I övrigt? Det börjar med en ny låt om Malmö. Den heter vad låtar om Malmö ska heta: "Bluesen i Malmö".
Nu hänger han vid rälsen i hamnen, men minns dagar på Sjöfartshotellet och på Fredmans – klubben på Regementsgatan som började sina dagar som Club Bohemia, vilket varit ett ännu mer tacksamt namn i en Thåströmlåt antar jag.
Thåströms historia i Malmö? En gång såg jag honom komma med bil och hämta falafel på mitt lunchställe i Kirseberg. På sin förra platta sjöng han om Kirseberg, maskerat som "Körsbärsberget" (inte ett ord om falafel, dock; han måste ha klippt bort en vers). I samma låt, "Alltid va på väg" sjöng han också om Fregatten på Föreningsgatan och avslöjade att han hade kunnat bli en riktigt bra kulstötare om han bara lagt den sidan till. "Tänk Fregatten, ett stenkast därifrån" lydde texten.
Hur musiken låter? Äsch, det är hemligt i en vecka till.
Gå till toppen