Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

De små tingens Gud ler mot Malmö Redhawks

Bild: BILDBYRÅN
Framgången sitter i detaljerna. Alltid. De små tingens Gud skapar de större sakerna. Mot Brynäs (5–1) gav Malmö Redhawks prov på det.
I öppningen grinade det emellertid illa.
Carl-Johan Lerby hade en trist afton borta mot Djurgården. I Brynäs powerplay fick han en liten knuff i ryggen av Jonathan Granström. Lerby föll och det banade väg för Kevin Clarks ledningsmål.
En investering i detaljrikedom ger god avkastning i tabellen.
Om alla gör sitt.
När Carl-Johan Lerby tog revansch med ett skott från distans, gjorde Max Görtz och Lars Bryggman skitjobbet framför Brynäsmålvakten David Rautio. Fredrik Händemark slog den klassiska diagonalpassningen bakåt i banan.
Vid 2–1 var det Nichlas Hardt som visade vikten av hårda passningar. En sådan skar rätt igenom Brynäsforwarden Daniel Paille och gav Erik Forssell fritt fram.
Det kanske största exemplet på att de små tingen spelar en stor roll var 3–1-målet. Redhawks skapade ett massivt tryck. En karusell i Brynäszonen värdig tvillingarna Sedin. Lars Bryggman fick pucken bakom kassen och gjorde halvcirkeln runt målburen.
Niklas Arell (som alltmer framstår som en backklippa) stod för hockeydetaljen som öppnade försvaret. En liten touch på Adam Boqvists klubba och den unge Brynäsbacken var ur balans.
Vi fick också se bevis för ”lika barn leka bäst”. Andy Mieles stickare i djupet till Frederik Storm gav dansken öppningen till en snygg avslutning för 4–1.
Konsten att skjuta från blålinjen handlar i första hand inte om att göra mål, utan om att träffa mål.
Stefan Warg stod för det sistnämnda och Nichlas Hardt fick loss returen i gröten framför och satte femettan.
I båset fladdrade historiens vingslag förbi. I Cristopher Nihlstorps frånvaro var Linus Gidbark, född 1999, reservmålvakt.
Han är son till Pierre Hansson Gidbark (född 1966). En back som spelade i A-laget under större delen av 1980-talet och var en representant för den första stora och framgångsrika ungdomskullen i klubben. Det kom fram en hel drös med spelare födda runt 1966 som gjorde avtryck: Gerry Christensson, Roger Nordström, Johan Hemström, Peter Imhäuser, Robert Burakovsky och Richard Åkesson.
Skärets (Limhamn) Roger Öhman är förstås också av samma årgång.
Nordström, Burakovsky och Öhman var alla viktiga komponenter under Malmös guldår.
Den viktigaste detaljen för Redhawks är att alltid ha en bas av hemvävt.
Gå till toppen