Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höllviken tappade ledningen och föll i premiären

Dennis Sjöstedt fick en drömdebut i SSL, men fick inte riktigt anledning att fira. "Med två mål får man vara nöjd, men inte med hur vi presterade i den andra perioden", tyckte han.
INNEBANDY
Superligan
Höllviken-Pixbo 4-7
Dennis Sjöstedt jublar efter att han gett Höllviken ledningen och satt säsongens första SSL-mål.Bild: PER WIKLUND
Efter att ha dominerat förra säsongen i Höllvikens division 3-lag plockades Dennis Sjöstedt upp i SSL-laget inför den här säsongen.
Debuten i SSL blev speciell sedan han utsetts till matchens lirare efter sina två premiärmål.
Efter 8:37 inledde han säsongens målproduktion genom att sätta 1–0.
I inledningen på den andra perioden kom tvåan som betydde 3–1 och Höllviken såg i det läget ut att gå mot en seger.
– Personligen var det kul att få göra två mål och jag gjorde väl en okej insats, men sedan är det surt att tappa det, sa han efter söndagens match.
En matchavgörande period kom i slutet andra perioden. Pixbo gjorde tre raka mål på fyra minuter.
– Där hamnade vi med huvudet under armen och då är Pixbo effektiva. Ska man vara kritisk så kanske vi skulle ha agerat på något sätt för att stoppa blödningen i det läget, sa Höllvikentränaren Vidar Jonsson Wallin som ändå tyckte att laget skapade tillräckligt över 60 minuter för att ta hem trepoängaren.
Istället var det Pixbo som stod för effektiviteten och straffade Höllviken. Som när hemmalaget satte 4–4 i inledningen av tredje perioden omedelbart åkte på ett baklängesmål 22 sekunder senare.
SSL-debutanten Dennis Sjöstedt inledde i tredjefemman men fick större och större ansvar ju länge matchen gick.
– Det ska man också ha när man levererar på det sättet, tyckte Vidar Jonsson Wallin.
Även Dennis storebror Fredrik återfinns i Höllviken och var nöjd med debutanten.
– Jag tycker han skötte sig bra.
Efter att ha gått på riksidrottsgymnasiet i Umeå med några av dagens landslagsspelare fick inte Dennis Sjöstedt det stora genombrottet direkt, även om det blivit en del spel i allsvenskan.
– För ett tag sedan tog jag ett uppehåll från det här för att få tid med andra saker och lirade då bara i lägre divisioner för att ha kul.
Lite oväntat har det burit tillbaka till eliten där han på söndagen fick debutera med Höllviken.
– Jag har ju varit uppe i det här laget en gång tidigare när vi spelade i allsvenskan så jag känner många av grabbarna sedan tidigare. Någon nervositet fanns det inte idag däremot var jag väldigt inspirerad att kliva in och spela, sa han.
Även nyförvärvet Kim Lundström, som kom från just Pixbo, fick göra mål i söndagens match. Hans mål betydde 4–4 i början av den tredje perioden.
Gå till toppen