Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny e-postskandal med fokus på Kushner

Under fjolårets valskampanj gick Donald Trump hårt åt Hillary Clinton för hennes användande av en privat mejlserver under sin tid som utrikesminister. Nu visar det sig att presidentens högt uppsatte rådgivare och svärson också använt sin privata e-postadress i arbetet.

USA:s president Donald Trumps svärson Jared Kushner använde sin privata e-post för att kommunicera med medarbetare i Vita huset. Arkivbild.Bild: Alex Brandon/AP/TT
Jared Kushner ska ha startat det privata e-postkontot efter valet i november. När Trump tillträde fortsatte han att använda det parallellt med sin officiella Vita hus-adress i mejlväxling med kollegor inom Trumpstyret, politiska rådgivare och andra. Ämnena rörde bland annat mediebevakning och planering av evenemang, rapporterar webbtidningen Politico.
Det finns inget som tyder på att informationen i e-postkommunikationen är känslig eller hemligstämplad. Men det kan ändå strida mot de offentlighetsregler som fastslår att alla dokument som rör en presidents privata och arbetsrelaterade handlingar måste arkiveras.
Kushners advokat Abbe Lowell säger till nyhetskanalen CNN att det handlar om färre än hundra e-postmeddelanden och att alla icke-personliga mejl har skickats vidare till rådgivarens officiella mejladress.
– Alla har bevarats, lovar Lowell.
Utöver e-postaffären har Jared Kushner, som är gift med Trumps äldsta dotter Ivanka Trump, kritiserats för sina mellanhavanden med en rysk advokat som han träffade under valkampanjen. Advokaten påstods ha komprometterande information om Trumps motståndare Hillary Clinton.
Gå till toppen