Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Saluhallsrestauranger och båttransport på Matnatten i höst

Smakprover på saluhallens alla restauranger och båtturer mellan matstoppen – det är de stora nyheterna när 2 000 gastronomiälskare promenerar mellan Malmös restauranger på Matnatten den 27 oktober.

Den första Matnatten i Malmö gick av stapeln 2014. Då deltog ett 40-tal matälskare och ett tjugotal restauranger i den kulinariska vandringen. Konceptet för Matnatten är enkelt: köp en biljett och spendera kvällen med att spatsera mellan tio stycken, på förhand utsedda, restauranger. På varje stopp får du ett smakprov från restaurangens meny.
På årets Matnatt den 27 oktober deltar fyrtio Malmörestauranger. Såväl Far i Hatten som Malmö Brewing, LoCali, Johan P och Årstiderna by the Sea bjuder på smakprover under kvällen.
– Konceptet är det samma som tidigare men nytt för i år är att vi fått med oss alla restauranger på Malmö Saluhall. De kommer att förlänga sina öppettider från klockan 21 till klockan 23, säger Emelie Wilander, projektledare för Matnatten.
Totalt deltar 40 restauranger i Matnatten, uppdelade på fyra olika rundor. Arrangörerna Taste Events säljer 500 biljetter per runda – så totalt kommer 2 000 matälskare kunna delta i höstens Matnatt.
– Restaurangerna på saluhallen kommer att vara utspridda på de här fyra olika rundorna så saluhallen kommer att bli en naturlig mötesplats under kvällen. Folk kommer att träffas där och kunna dela med sig av sina erfarenheter från sin runda, säger Emelie Wilander.
Martin Karyd och Nina Karyd på Malmö Saluhall.Bild: Cecilia Lindberg
För saluhallens ägare Martin Karyd var det självklart att tacka ja till att delta i Matnatten.
– Jag känner Björn Lindell, som jobbar med Matnatten, sedan tidigare och vi har snackat om att inkludera Saluhallen ett tag. Vi tycker båda att saluhallen är en härlig och lämplig miljö för sådana här evenemang – som bygger på smakprover och verkligen bjuder in till att mingla runt.
Läs också Malmös bästa mackor: Scandwich
Matnattens fyra olika rundor är indelade för att täcka in restauranger i olika delar av staden. En runda kan till exempel sträcka sig från Scandwich på Mitt Möllan via Njutbar vid Hansa till Savoy Grill vid Malmö central.
– Det ska inte bli för långt att gå men inte heller för kort – hela poängen är ju trots allt att promenera omkring mellan olika ställen och äta god mat, säger Emelie Wilander.
Nytt för i år är att besökarna även får en chans att ta sig fram längs kanalen.
– Vi har ett nytt samarbete med Book a Boat som anordnar båtturer i kanalen. Man kommer kunna hoppa på en båt och åka mellan olika stopp. Det blir ett kul alternativt sätt att ta sig fram under kvällen.
Båtturerna ingår i biljettpriset och stopp görs bland annat utanför Vibliotek på Södra Vallgatan, vid Slottsträdgårdens kafé, Casino Cosmopol och på kajen vid Malmö live, strax intill Eatery Social Taqueria.
Gå till toppen