Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lilja efter domen: ”Det känns skittråkigt förstås”

Timmarna före Linköpings hemmamatch mot Luleå fick Jakob Lilja beskedet att hovrätten fastställer tingsrättens misshandelsdom. – Det känns skittråkigt förstås och nu ska jag ta ställning till om vi ska överklaga till Högsta domstolen, säger den 24-årige forwarden.

Linköpings Jakob Lilja under matchen mot Luleå.Bild: Stefan Jerrevång/TT
Linköping tappade sin 2–1-ledning inför sista perioden och förlorade med 2–3 hemma mot Luleå.
Forwarden Jakob Lilja åkte på en smäll redan tidigare på dagen.
Då fastställde nämligen hovrätten tingsrättens dom utan ändringar och skrev bland annat att angreppet på Malmös Jens Olsson "omöjligen kan uppfattas som idrottsligt motiverat".
Lilja crosscheckade Olsson i nacken den 5 mars 2015 i Skånederbyt mellan Rögle och Malmö – fick stå till svars för handlingen i tingsrätten.
Han dömdes där för misshandel till villkorlig dom och dagsböter på 24 000 kronor.
– Det här beslutet var absolut inte vad jag hade hoppats på och jag tycker givetvis att det är fel, säger Lilja, som efter tilltaget stängdes av tio matcher (varav fyra förvandlades till böter) av hockeyförbundet.
Han fortsätter:
– Det har ju gått 2,5 år sedan det inträffade, en väldigt lång tid, och det är klart att det här ligger i bakhuvudet hela tiden – även om jag blivit ganska bra på att slå bort det. Har ändå matcher att tänka på och det skingrar tankarna en del.
Domen kan överklagas till Högsta domstolen (HD) senast den 24 oktober. För att HD ska ta upp fallet till prövning krävs dock prövningstillstånd.
– Jag kan inget om sådant här och ska sätta mig i lugn och ro och prata med min advokat Mats Tornéus. Men det är svårt att hinna den här veckan då vi har bortamatcher både på torsdag och lördag. På ett sätt är det förstås skönt om det kan ta slut någon gång så att jag kan lägga det bakom mig, men samtidigt känner jag att domen är fel och förnekar brott, säger Jakob Lilja.
Gå till toppen