Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbo tänker slå världsrekord i att besöka flest krogar på kortast tid

Malmöbon Pierre Orsander ska försöka slå nytt världsrekord i att äta mat på flest antal restauranger på kortast möjliga tid. Målet är att äta på 40 restauranger under sju timmar och komma med i Guinness rekordbok.

Pierre Orsander.Bild: Diego Monsivais Garcia
Mat är en stor del av Malmöbon Pierre Orsanders liv. Han har drivit sajten Allt om Burgare tidigare och har nu dragit igång sajten Skitgott. Han har redan tidigare gjort matreportage för evenemanget Matnatten i Malmö där han har testat mat, men i år tänker han göra det på ett speciellt sätt.
Årets matnatt har fyra olika rundor med tio restauranger i varje runda. Vanliga besökare får köpa biljett till en runda och testa tio olika restauranger. Restaurangerna förbereder smakportioner till alla besökare.
Men Pierre Orsander tänker inte nöja sig med tio restauranger. Han tänker besöka alla 40. Och eftersom Guinness rekordbok idag inte innehåller något rekord om flest antal restaurangbesök på kortast tid, så har han nu skickat in en ansökan till Guinness World Records.
– Jag har skrivit att jag ska besöka 40 restauranger på under sju timmar och sen är ju målet att göra det på ännu kortare tid. Och Matnatten har sagt att det kanske blir en femte runda med ytterligare tio restauranger och i så fall blir det ju femtio restauranger jag ska hinna med, säger Pierre Orsander.
Han har räknat ut att han inte kommer att ha mer än max tio minuter på varje ställe.
– Så i praktiken blir det äta och sen skynda vidare till nästa ställe.
Men vad händer om du hamnar i en kö?
– Då får jag problem. Jag har heller inte bestämt hur jag ska ta mig runt än. Om det blir segway, cykel eller bil, säger Pierre Orsander.
För att det ska bli ett rekord i Guinness rekordbok så behöver alltihop dokumenteras och därför måste han ta bilder på maten och så vill han hinna anteckna något om maten också eftersom han vill kunna skriva om det efteråt. Vilket kommer att ta ytterligare tid.
Har du lagt upp en resrutt?
– Ja, jag tänker att jag ska börja i Malmö saluhall där det finns en 4–5 restauranger som är med på Matnatten och sen ge mig ut i innerstan och sen upp till Möllan. De som ligger längst bort är väl Surf Shack vid Ribban och Årstiderna by the Sea vid Dockan, säger Pierre Orsander.
Men hur ska du klara att få i dig all mat?
– Jag är inte så jättenervös kring det. Efter varje matnatt har jag aldrig varit så supermätt. Så upp till 20 rätter är nog inget problem. Och dyker det upp en jättestor rätt så kanske jag inte äter allt. Eftersom rekordet är antalet restauranger och inte mängden mat, så behöver jag ju inte äta upp allt.
Matnatten äger rum den 27 oktober och så här skrev Dygnet Runt häromdagen om evenemanget.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen