Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NFL-protesterna fortsätter – och sprids

Donald Trump vill att NFL inför en regel mot att spelare knäböjer under nationalsången. NFL verkar bry sig allt mindre. – Han utövar sin rätt till yttrandefrihet, och jag utövar min rätt att inte bry mig, säger ligans talesperson Joe Lockhart. Samtidigt verkar protesterna spridas till allt fler idrotter.

Inför WNBA-finalens andra match mellan Los Angeles Sparks och Minnesota Lynx, natten till onsdag, lämnade Sparks-spelarna planen och stannade i omklädningsrummet medan nationalsången spelades. Basketspelarna fick motta en hel del burop för aktionen som är menad att stötta NFL-spelarna som har fått utstå tung kritik från USA:s president Donald Trump de senaste dagarna.Bild: Jim Mone/AP/TT
Trots det massiva motståndet från NFL självt, fortsatte USA:s president på tisdagen, för femte dagen i rad, att lyfta sina åsikter om landets högstaliga i amerikansk fotboll.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen