Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trump har surnat till på sjukvårdsministern

USA:s sjukvårdsminister Tom Price kan sitta löst. Hans chef, president Donald Trump, är inte nöjd med att Price har använt regeringens flygplan till privata resor. Arkivbild.Bild: Ng Han Guan /AP/TT
USA:s president Donald Trump är missnöjd med sin sjukvårdsminister Tom Price, som anklagas för att vid upprepade tillfällen ha gjort privata resor med jetplan som finansieras med skattebetalarnas pengar och som är avsedda för resor i tjänsten.
– Jag har tittat närmare på det, och jag kommer att titta närmare på det. Jag är inte nöjd med det, säger Trump och tillägger att han har låtit Price veta att han är missnöjd.
På en fråga om han avser sparka Price från posten som sjukvårdminister svarar den amerikanske presidenten "vi får se".
Den ovanligt publika tillrättavisningen gjorde Trump vid en spontan pressträff utanför Vita huset på onsdagen.
Tom Price har bland annat använt regeringens plan för att besöka en semesterö och för en resa till Nashville i delstaten Tennessee där han äger mark och där hans son bor, rapporterar webbtidningen Politico.
Den amerikanska kongressen utreder för närvarande bland andra Price för användande av regeringsägda flygplan "för officiellt och privat resande".
Gå till toppen