Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Hefner hyllas på nätet

En populärkulturell gigant och Hollywoodikon. Trots kritiken mot Playboygrundaren Hugh Hefner genom åren hyllas han i USA efter sin bortgång.

Hugh Hefner. Arkivbild.Bild: Chris Young/AP/TT
Trots kritiken mot de både lättklädda och nakna kvinnor, och objektifieringen av desamma, som blivit en del av varumärket Playboy är det hyllningarna som dominerar det amerikanska nätet sedan det blev känt att 91-årige Hugh Hefner avlidit.
I ett inlägg på Twitter kallar programledaren Larry King den kontroversielle Hefner "en publicistisk gigant inom journalistik, yttrandefrihet och medborgerliga rättigheter". Han får medhåll av bland andra medborgarrättskämpen, politikern och baptistpastorn Jesse Jackson: "Hugh Hefner gav starkt stöd till medborgarrättsrörelsen. Vi ska aldrig glömma honom", skriver han.
Flera av de kvinnor som medverkat i tidningen skriver också om sina känslor inför 91-årige Hefners död. Exempelvis skriver tv-personligheten Kim Kardashian att hon är hedrad över att ha varit en del av "Playboyfamiljen", och skådespelaren och programledaren Jenny McCarthy tackar honom för att ha varit en "revolutionär som förändrade mångas liv".
Skådespelaren Elijah Wood kallar Hefners populärkulturella inflytande gigantiskt och tv-profilen Ryan Seacrest anser att Hefner kommer att bli ihågkommen som "en Hollywoodlegend som levde sitt liv till fullo".
Gå till toppen