Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Knäskada ska inte hindra Sabina Jacobsen

Sabina Jacobsen avslutade träningen i matcharenan med lindat knä. ”Jag vred till knät men det ska inte vara någon fara för spel”, säger Bukarestproffset.

Sabina Jacobsen värmer upp.Bild: @imageAuthorName PETTER ARVIDSON
Att missa en landskamp i sin gamla hemmahall tänker hon inte göra.
– Nej, det ska verkligen bli roligt att spela på hemmaplan, säger Sabina Jacobsen som är en viktig kugge i det svenska landslaget inte minst i försvarsspelet.
I mitten av juni mötte Sverige just Makedonien i VM-kval. Säkra segrar 31-20 och 46-27.
- De säger att det är tyst när det spelas handboll här, men det ska vi se till att det inte blir, säger Sabina Jacobsen.
I Bukarest har Jacobsen tidigare förbundskaptenen Helle Thomsen som tränare och är lagkamrat med Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman i Champions League-satsningen.
– Ett erbjudande från ett lag som kan vinna Champions League vet man inte hur många man får i livet. Jag spelar bara försvar och springer med upp lite i kontringar, ungefär som i landslaget, säger hon.
Johanna Westberg och Sabina Jacobsen under en träning.Bild: PETTER ARVIDSON
Det är tredje gången i år som förbundskaptenen Henrik Signell har landslaget samlat. Efter dubbelmötet med Tyskland i mars, landskampen på bortaplan mot Kroatien och VM-kvalmatcherna mot Makedonien är Sverige obesegrat under 2017.
– Gör vi det jobb vi förväntar av oss själva så tar vi fyra poäng, säger han och blickar även fram mot söndagens match mot Färöarna i Torshavn.
Viktigt för Signell är under veckan är också att svetsa samman laget inför vinterns stora uppgift VM i Tyskland (2–17 december). Det är sista samlingen innan VM-truppen presenteras den 2 november.
– Visst är tiden är knapp till VM men jag är nöjd med dagarna här i Lund.
Det kommer inte att bli något nytt eller revolutionerande som Sverige visar upp i Arenan i Lund.
– Nej, jag tycker att vi är på rätt väg med mycket. Vi hoppas bli ännu mer tajta i vårt spel.
Gå till toppen