Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knäskada ska inte hindra Sabina Jacobsen

Sabina Jacobsen avslutade träningen i matcharenan med lindat knä. ”Jag vred till knät men det ska inte vara någon fara för spel”, säger Bukarestproffset.

Sabina Jacobsen värmer upp.Bild: @imageAuthorName PETTER ARVIDSON
Att missa en landskamp i sin gamla hemmahall tänker hon inte göra.
– Nej, det ska verkligen bli roligt att spela på hemmaplan, säger Sabina Jacobsen som är en viktig kugge i det svenska landslaget inte minst i försvarsspelet.
I mitten av juni mötte Sverige just Makedonien i VM-kval. Säkra segrar 31-20 och 46-27.
- De säger att det är tyst när det spelas handboll här, men det ska vi se till att det inte blir, säger Sabina Jacobsen.
I Bukarest har Jacobsen tidigare förbundskaptenen Helle Thomsen som tränare och är lagkamrat med Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman i Champions League-satsningen.
– Ett erbjudande från ett lag som kan vinna Champions League vet man inte hur många man får i livet. Jag spelar bara försvar och springer med upp lite i kontringar, ungefär som i landslaget, säger hon.
Johanna Westberg och Sabina Jacobsen under en träning.Bild: PETTER ARVIDSON
Det är tredje gången i år som förbundskaptenen Henrik Signell har landslaget samlat. Efter dubbelmötet med Tyskland i mars, landskampen på bortaplan mot Kroatien och VM-kvalmatcherna mot Makedonien är Sverige obesegrat under 2017.
– Gör vi det jobb vi förväntar av oss själva så tar vi fyra poäng, säger han och blickar även fram mot söndagens match mot Färöarna i Torshavn.
Viktigt för Signell är under veckan är också att svetsa samman laget inför vinterns stora uppgift VM i Tyskland (2–17 december). Det är sista samlingen innan VM-truppen presenteras den 2 november.
– Visst är tiden är knapp till VM men jag är nöjd med dagarna här i Lund.
Det kommer inte att bli något nytt eller revolutionerande som Sverige visar upp i Arenan i Lund.
– Nej, jag tycker att vi är på rätt väg med mycket. Vi hoppas bli ännu mer tajta i vårt spel.
Gå till toppen