Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seger om tränarbytet: ”Så här det går till i stora klubbar”

Caroline Seger välkomnar förändringen i ledarstaben. Men menar att det främst är upp till spelarna om Rosengård ska vända trenden. "Vi måste visa hjärta", säger mittfältaren.

Caroline Seger.Bild: LUDVIG THUNMAN
Caroline Seger och resten av spelartruppen informerades om tränarbytet innan träningen på torsdagens förmiddag.
- Det är så här det går till i stora klubbar. Det är bara att acceptera läget. Vi får in en bra tränare i Malin och nu är det upp till oss spelare. Inte så mycket att fundera på.
Har ni haft det på känn?
- Det är inte så mycket vi spelare får reda på av vad som pågår i kulisserna. Och vi lägger inget större fokus på det.
Ni får en väldigt oerfaren tränare i Malin Levenstad?
- Ja men samtidigt en ledare, som spelat själv under många år. Detta passar henne perfekt, att få växa in i rollen. Även om det inte är ett optimalt läge att komma in under hösten och inte ha haft laget själv.
Vad är det för tränare, ni har ju haft henne som assisterande ett tag?
- En tydlig tränare, som man har respekt för - trots att hon inte har så många års erfarenhet. En ledare och människa som är tydlig i det hon gör både på och utanför plan. Man följer henne.
Malin Levenstads ålder (29 år) är inga problem?
- Nej, men gör man det till ett problem så blir det ju ett problem. Så är det med allt. Många av spelarna har ju haft henne under året, så det är ju inte så nytt. Hon har respekten med sig.
Vad hoppas du ska förändras?
- Man kan ha vilken tränare som helst, gör inte spelarna jobbet varje träning och match spelare det ingen roll vem som leder. Nu är det upp till oss att kötta ner oss och verkligen kämpa och visa hjärta. Visa lite vad denna klubb står för.
Med sex omgångar kvar att spela av damallsvenskan är FC Rosengård sex poäng efter serieledande Linköping.
Finns guldhoppet kvar?
- Jag tror inte vi funderar så mycket på det. Vi måste fokusera att visa hjärta och vinna de matcherna som är kvar. Det behöver inte se så snyggt ut.
Gå till toppen