Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sverige tog enkel kvalseger

Sverige inledde EM-kvalet på bästa sätt. Enkel seger med 38-26 mot Makedonien i Lund. Spexigast av alla Nathalie Hagman, tidigare Lugispelare.
– Jätteroligt, vi gjorde vad vi skulle, tyckte matchens lirare.

HANDBOLL
EM-KVAL
SVERIGE 38 (18)
MAKEDONIEN 26 (13)
Det tog några minuter, och underläge 0-2 innan Sverige kom igång. Makedonien gjorde mål nummer tre efter tio minuter men då hade redan Sverige gjort sju.
Nathalie Hagman gav Sverige ett segerryck redan i inledningen av matchen.Bild: PETTER ARVIDSON
Hagman var riktigt vass med fem mål under första kvarten. Hennes 9-3 var en riktig delikatess.
– Lobb, underarmsflipp, kalla det vad ni vill. Det var lite feeling i alla fall, sa Hagman som var duktigt omsvärmad efteråt.
Som mest ledde Sverige med 11-4 innan förbundskaptenen Henrik Signell började skifta runt i laget.
– Efter premisserna gjorde vi det bra. Många vill ju spela. Vi ska vara ett bättre lag, en det behövs lite bättre än det här mot de bästa nationerna, tyckte Hagman.
Hanna Blomstrand, i Lugi förra säsongen, fick största jublet när hon satte sitt första mål som betydde 18-12 strax före halvtidsvilan. Det blev två mål till slut.
– Så kul att spela inför hemmapublik, det kom ju många också, sa Hanna Blomstrand.
2 271 såg dammatchen i Arenan i Lund.
– Det var go stämning. Men vi har mer att ge, tyckte den tidigare Lugiprofilen.
Förbundskaptenen Henrik Signell berömde henne.
— Hon har så mycket spel och är så nyttig som vänsterhänt. Men det är inte lätt att värdera allt inför hemmapublik. Hon ville väl mycket ibland, men det är lätt hänt.
Hanna Blomstrand visar fighting face.Bild: PETTER ARVIDSON
Andra halvlek blev en svensk defilering. Louise Sand var den som fick mest utrymme med sex mål. Nathalie Hagman blev bäste svenske målgörare med åtta mål.
Det gick lika lätt för Sverige som i VM-kvalmötena mot Makedonien i somras.
– Vi är det klart bättre laget till slut. Det är inte lätt att hålla skärpan hela matchen. 38 mål framåt är helt okej men vi släpper för mycket. Vi gick runt på mycket folk och det var meningen. Flera spelare har redan många matcher.
Nu fortsätter landslaget till Torshavn på Färöarna med EM-kvalmatch två på söndag. Målet är att hämta två nya poäng i kvalet.
– Namnet avskräcker ju inte och inte landslaget heller, sa Henrik Signell.
Svenska supportrar viftar med flaggorBild: PETTER ARVIDSON
För att få spela EM-slutspelet i Frankrike i december 2018 krävs att Sverige antingen slutar bland de två främsta i den kvalgrupp som också består av Serbien, Makedonien och Färöarna eller blir den bästa av de sju grupptreorna i kvalet.
Vinterns stora uppgift är VM i Tyskland i början av december. Den här samlingen är den enda innan VM-truppen tas ut 2 november.
– Det kommer att bli en lång och intressant höst, sa Henrik Signell.
Gå till toppen