Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Brand i nybyggnation på Falsterbovägen

Flera brandhärdar bekämpades i ett femvåningshus under uppbyggnad i Vellinge under natten till fredag. Vellinge kommun ökar väktarbemanningen efter det tredje misstänkta branddådet på lika många dygn.

Larmet kom 00.46 om en brand i ett pågående husbygge på Falsterbovägen. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen.
— Vi har hittat flera mindre brandhärdar som nu är släckta, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Bild: Patrick Persson
Fastigheten var rökfylld men polisen beskriver skadorna som begränsade. Minst en person sågs inne på området då polis och räddningstjänst kom dit, men ingen misstänkt har gripits.
Byggnaden ligger i närheten av Lindesgården där det brann under tisdagskvällen och onsdagskvällen.
– Den information vi har fått är att det var flera brandhärdar i nybyggnationen som har släckts av räddningstjänsten. Man har sett en person på området när räddningstjänst och polis kom till platsen. Men Ingen person är anträffad eller gripen, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral på fredagsmorgonen.
Tidningen Kvällsposten uppger att polisen sätter in dygnet runt-bevakning i Vellinge efter bränderna.
– Om det görs extra insatser kan jag inte svara på. Platsen är avspärrad och allmänheten är välkommen med tips, säger poliskommunikatören Åsa Emanuelsson.
Klart är däremot att Vellinge kommun höjer beredskapen och sätter in extra resurser för att skydda fastigheter och befolkning.
– Med anledning av den senaste tidens bränder har vi ett ökat samarbete med polis och vi har utökat väktarronderingen i kommunen, säger Vellinge kommuns kommunikationschef Jenny Reiman Ehle.
Hur stor är den ökade insatsen?
– Det är en sak som är känslig att gå in på i detalj. Men vi ser förstås mycket allvarligt på situationen.
Vad händer i helgen efter tre nätter med misstänkt anlagda bränder?
– Jag kan inte spekulera i vad som eventuellt skulle kunna hända i helgen. Från kommunen ser vi allvarligt på detta och ökar alltså vår bevakning, säger Jenny Reiman Ehle.
Läs alla artiklar om: Bränderna i Vellinge
Gå till toppen