Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

En misstänkt gripen för anlagd brand i Vellinge

Polisen har gripit 38-årig man som misstänks för att ha anlagt en brand i Vellinge. Mannen är misstänkt för att ha anlagt branden på Falsterbovägen natten till fredagen.

En person har gripits av polisen efter branden i ett flerfamiljshus under uppbyggnad på Falsterbovägen natten till fredagen.Bild: Patrick Persson
Den gripne är en 38-årig man med anknytning till trakten. Han greps av polisen sent under fredagseftermiddagen.
Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han anhölls i sin frånvaro under dagen.
– Han blev ganska snart lokaliserad och hämtades in till förhör, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen.
Efter förhöret anhölls mannen som på sannolika skäl misstänkt för branden. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Det finns flera skäl till att 38-åringen är misstänkt.
– Det var på grund av viss grundkunskap om enskilda individer och viss teknisk bevisning, säger Ewa-Gun Westford.
Mannen misstänks för att ha anlagt flera bränder natten till fredagen i ett femvåningshus som håller på att byggas på Falsterbovägen i Vellinge.
Polisen utreder sex olika mordbränder i Vellinge under den senaste tiden. I några fall finns det likheter mellan bränderna, enligt polisen. Men det finns också skillnader mellan dem och polisen misstänker att det kan röra sig om mer än en gärningsperson.
– Han är nu misstänkt för branden på Falsterbovägen. Vi får se om han blir misstänkt för fler bränder. Vi har sex olika utredningar och vi jobbar för att hitta likheter, säger Ewa-Gun Westford.
Polisens lokalkännedom har varit avgörande för gripandet, menar hon.
– Han är känd av oss sedan tidigare. Har man fast polis på en ort har man ibland ganska god personkännedom om enskilda individer.
En gemensam faktor är att Vellinge kommun står som ägare till flera av de fastigheter där det har varit bränder och att det inte bor någon i dem.
Polisen utreder sex olika bränder:
28 augusti Trelleborgsvägen 14 (Vellingegården)
30 augusti Trelleborgsvägen 14 (Vellingegården)
20 september Assarsgatan 8 (skola)
26 september Malmövägen 1 (Lindesgården)
27 september Malmövägen 1 (Lindesgården)
28 september Falsterbovägen 17
Läs alla artiklar om: Bränderna i Vellinge
Gå till toppen