Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Första gästerna på plats i tillfällig fritidsgård efter branden

Vellinge IF har nu öppnat sin klubblokal för alla ungdomar efter att fritidsgården på Lindesgården brunnit ner. En av de första på plats på fredagskvällen var 12-årige Malte Eriksson.

Malte Eriksson och Calle Tenghagen var bland de första på plats när Vellinge IF öppnade sin tillfälliga fritidsgård.Bild: Patrick Persson
– Det är väldigt tråkigt att någon ska förstöra. Vi var där väldigt ofta, säger han.
Malte Eriksson kom tillsammans med jämnårige kompisen Calle Tenghagen till Vellinge IF:s tillfälliga fritidsgård.
– Vi tänkte kolla lite på Idol och spela boll.
– Och kanske spela lite Fifa, säger Calle Tenghagen.
De är väl hemmastadda i lokalen eftersom de spelar i Vellinge IF. Med i sofforna den här första kvällen när klubblokalen har blivit fritidsgård är också flera föräldrar.
– Man vill ställa upp som förälder när klubben ställer upp för kommunen, säger Cecilia Wallin som annars brukar stå i kiosken när det är match.
Hon cyklade förbi den nerbrända fritidsgården tidigare under dagen.
– Det är fruktansvärt att någon kan göra något sådant. Hur arg man än är på kommunen eller något annat. Det är ofattbart att man kan gå så långt, säger hon.
Det var på onsdagskvällen som det för andra kvällen i rad började brinna i Lindesgården. Den här gången gick gården inte att rädda.
Mattias Stjärna släckte den första branden i fritidsgården. Den andra gången det började brinna var han inte där och kunde släcka.Bild: Patrick Persson
– Jag har nog inte fattat än vad det är som har hänt. Ungdomarnas plats har försvunnit, säger fältassistent Mattias Stjärna när han kommer till klubblokalen.
För Johnny Neldeborn, verksamhetsansvarig på Vellinge IF, var det självklart att klubben skulle ställa upp.
– När vi har en lokal så vill vi öppna upp den så att ungdomarna har någonstans att träffas. Vi har inte satt upp någon tidsplan, vi kan ha öppet framöver så länge det behövs.
Redan i torsdags morse framförde klubben sitt erbjudande till kommunen, säger han.
– De sa att de skulle återkomma. Det har de ännu inte gjort. Det känns lite konstigt att man inte tar emot en utsträckt hand.
Läs alla artiklar om: Bränderna i Vellinge
Gå till toppen