Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helsingborgskoncept expanderar söderut – Malmö först ut

Kontorshotellet Mindpark från Helsingborg ska öppna nytt i Hyllie. Målet är att förenkla för småföretagare i den nya stadsdelen och från Näset.

Sanna Kahlström ska ta Mindpark till Hyllie. Bild: pressbild/Kanozi Arkitekter
Kontorshotellet och den kreativa samlingsplatsen på Bredgatan i Helsingborg firade nyligen tio år.
– Det kändes symboliskt och extra roligt att efter tio år börja arbeta inför nästa öppning, säger Sanna Kahlström.
Hon var tidigare vd för Mindpark men driver nu arbetet med moderbolaget Collab Concept som har Mindpark i Helsingborg, Mindpark i Hyllie och E-commerce Park under sig. Hon säljer också konsulttjänster kopplade till kollaborativa kontorsmiljöer som en del av moderbolaget tillsammans med Karsten Deppert och Dan Nilsson.
– Vi vill sprida vår kunskap till fler. Vi tittar på möjligheten att öppna på fler platser men vi har ännu inget annat konkret än Hyllie, säger Sanna Kahlström.
Om det nybyggda huset är färdigt så flyttar de in i januari 2019. Det första spadtaget för huset med namnet Eminent togs för en vecka sedan. Det ska få sex våningar och en särskild inriktning på människors välbefinnande i arbetslivet. 8till5 har tidigare skrivit om den hälsocertifierade byggnaden.
Läs också Här är Malmökontoret som ska få dig att må bra
Mindpark kommer att stå för den öppna ytan på entréplan där det ska finnas kafé, bistro, mötesrum och kollaborativa arbetsplatser men även stå för service för alla företag i huset, exempelvis receptionstjänst, konferenser och event för alla hyresgäster i huset.
Boozt.com kommer att ha kontor på tre av våningarna.
– Vi tror att Mindpark i Hyllie får en inriktning mot e-handel och teknik men är öppna för företag med alla inriktningar än så länge. Precis som i Helsingborg vill vi underlätta för småföretagare. Tanken är också att bolagen som blir en del av Mindpark ska blandas upp med de större bolagen på andra våningar.
Vad kommer ni kunna erbjuda som inte redan finns i Malmö?
– Vi ser Hyllie lite som ett eget område och ser oss inte som en konkurrent till dem inne i stan, vi har bra samarbete med Media Evolution och andra. Det är också så mycket smidigare att ta sig till Hyllie för företagare som kommer söderifrån, från Näset.
Vem som ska driva Mindpark i Hyllie är inte klart.
Gå till toppen