Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Källor: Warsh aktuell som ny Fed-chef

Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbanksledningen. Arkivbild.Bild: Reed Saxon/AP/TT
President Donald Trump och finansminister Steve Mnuchin har haft ett möte med Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbankens (Fed) ledning.
Enligt en källa med kännedom om samtalen ska mötet ha handlat om en eventuell nominering av Warsh för posten som ny Fed-chef, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Finansmannen och advokaten Kevin Warsh är svärson till affärsmannen Ronald Lauder, sedan länge en av president Donald Trumps kompanjoner, skriver Politico.
Senare sade Trump i en kort kommentar att han kommer att bestämma sig om en vecka eller två om vem som ska leda Fed framöver.
Den nuvarande Fed-chefen Janet Yellens mandatperiod löper ut den 31 januari. Enligt bedömare är det nu två kandidater utöver Yellen som kan komma att konkurrera om posten: Warsh och affärsmannen Gary Cohn, rapporterar CNBC.
Trump uppges också ha intervjuat Fed-ledamoten Jerome Powell.
Cohn sågs av många som en trolig efterträdare till Yellen. Hans chanser bedöms dock ha minskat sedan han kritiserat Trumps uttalanden efter våldsamheterna i Charlottesville då högerextremister demonstrerade i staden. Trump sade bland annat att "väldigt bra människor" deltog i demonstrationen.
Gå till toppen