Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Källor: Warsh aktuell som ny Fed-chef

Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbanksledningen. Arkivbild.Bild: Reed Saxon/AP/TT
President Donald Trump och finansminister Steve Mnuchin har haft ett möte med Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbankens (Fed) ledning.
Enligt en källa med kännedom om samtalen ska mötet ha handlat om en eventuell nominering av Warsh för posten som ny Fed-chef, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Finansmannen och advokaten Kevin Warsh är svärson till affärsmannen Ronald Lauder, sedan länge en av president Donald Trumps kompanjoner, skriver Politico.
Senare sade Trump i en kort kommentar att han kommer att bestämma sig om en vecka eller två om vem som ska leda Fed framöver.
Den nuvarande Fed-chefen Janet Yellens mandatperiod löper ut den 31 januari. Enligt bedömare är det nu två kandidater utöver Yellen som kan komma att konkurrera om posten: Warsh och affärsmannen Gary Cohn, rapporterar CNBC.
Trump uppges också ha intervjuat Fed-ledamoten Jerome Powell.
Cohn sågs av många som en trolig efterträdare till Yellen. Hans chanser bedöms dock ha minskat sedan han kritiserat Trumps uttalanden efter våldsamheterna i Charlottesville då högerextremister demonstrerade i staden. Trump sade bland annat att "väldigt bra människor" deltog i demonstrationen.
Gå till toppen