Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös bästa falafel öppnar igen – den här gången som foodtruck

Hans falafel har blivit utnämnd till Malmös bästa – men för ett år sedan tvingades Youssif Iskandarani att lägga ner verksamheten. Trots hans hårda arbete gick företaget inte med vinst. Nu är han tillbaka på Malmös matscen igen – med foodtrucken Falafel by Youssif.

Youssif Iskandarani.Bild: Peter Frennesson
När Sydsvenskan för tre år sedan utsåg Malmös bästa falafel kammade Youssif Iskandaranis The Orient House of Falafel No. 1 på Österportsgatan hem vinsten.
Men förra året bestämde han sig för att sälja verksamheten – efter 15 år. Trots långa dagar och hårt arbete gick verksamheten inte plus.
– Jag har hela tiden hoppats att det ska gå runt, men det går inte. Hade jag höjt priserna hade kunder försvunnit. Jag kan inte fortsätta med detta i 15 år till, sade Youssif Iskandarani då.
Läs också Falafel n1 sålt – falafeln var för billig
Men nu har ett år gått och Youssif Iskandarani är redo att börja servera sina populära kikärtsbollar till Malmöborna igen. Den 2 oktober öppnar han sin foodtruck Falafel by Youssif på Stenyxegatan i Fosieby industriområde.
– Jag kommer att stå framför Byggmax – så det blir lätt att hitta mig. Jag vill inte lämna mina kunder utan god falafel, säger han.
Läs också Tidernas falafelkamp blev kikärtsbitande jämn
Det finns flera anledningar till att han satsar på en foodtruck istället för restaurang den här gången – bland annat hoppas han kunna hålla kostnaderna nere och satsa på hög kvalitet.
– Om jag vill ha högsta kvalitet så betyder det att jag måste göra det själv. Då är en foodtruck perfekt, säger Youssif Iskandarani.
När han sålde The Orient House of Falafel No. 1 förra året berättade han för Sydsvenskan att han gärna ville fortsätta jobba med falafel på något sätt – kanske genom att börja tillverka falafel att sälja till grossister.
Har du fortfarande planer att starta falafeltillverkning?
– Ja, visst. Om jag får möjlighet så ska jag göra det. Det är många som hör av sig och vill köpa min falafel men jag har inte kunnat starta upp något än, det kostar mycket att starta en falafelfabrik.
Gå till toppen