Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya tränaren om starten: "Rakt in i hetluften"

Nya Rosengårdstränaren Malin Levenstad inleder med ett Skånederby på bortaplan och ett Champions Leaguekval under sin första arbetsvecka.
Rosengårds nya tränare Malin Levenstad.Bild: PETTER ARVIDSON
– Det är ett kliv rakt in i hetluften, konstaterar hon.
Hon har hunnit med två träningspass med laget och det finns inte några förhoppningar från henne att det ska finnas en tydlig Malin Levenstad-effekt när laget på lördagen kliver ut mot tabellsexan Kristianstad.
– Om inte spelarna själv tar något ansvar kommer det inte synas ett dugg. Det kommer krävas väldigt mycket av dem. För min del handlar det om att bidra med energi och passion. Låta dem vara kreativa och spela den fotboll som de har inom sig. Det är mycket "back to basic". Spela för varandra och för klubben, säger hon.
Hon ger heller inga löften om bländande spel, men uttrycker att hon hoppas att det blir en början på något nytt.
Viss tacksamhet kan hon också känna kring att det blir Skånekonkurrenten i första matchen.
– Det är bra för det kommer att bli en fysisk match där vi är medvetna om att vi är tvingade att bjuda upp till kamp. Kristianstad är inget lag som vi kan gå ut och spela finlir mot utan det handlar om att visa attityd, stå upp för varandra och ta ansvar.
Landslagsanfallaren Lotta Schelin och Lina Nilsson saknas fortfarande, men det finns två namn att stryka på frånvarolistan. Däremot är Sanne Troelsgaard avstängd
– Vi har fått tillbaka Sophie Sundqvist och Jenna Hellstrom, som går in i truppen och det känns bra och positivt med tanke på det läget som vi befinner oss i nu.
Laget har fem matcher på de kommande femton dagarna.

FCR-truppen till derbyt

Erin McLeod – Edina Filekovic, Glodis Perla Viggosdottir, Anita Asante, Ali Riley – Ebba Wieder, Hanna Folkesson, Caroline Seger, Iva Landeka – Anja Mittag, Ella Masar McLeod.
Ersättare: Zecira Musovic, Ida Lyberg, Linnea Svensson, Andrea Thorisson, Johanna Barth, Sophie Sundqvist, Jenna Hellstrom.
Gå till toppen