Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Coachstaben fick dvd-material för en hel tränarkonferens

Bild: BILDBYRÅN
Ett Skånederby har sina egna regler och lever sitt eget liv. Förvisso. Malmö Redhawks mår bäst av att se Röglevinsten (8–7 efter förlängning) som en isolerad händelse, men det går förstås inte att blunda för att pang-pangshowen innehöll några avslöjande brister.
På förhand var det förstås en hel del som talade för Rögle. Trots allt. Ängelholmslaget var stukat och utskällt efter en svag seriestart. Derbymatchen kom perfekt i schemat. Rögle hade dessutom fem raka derbyförluster bakom sig. Sammantaget hade nv-skåningarna inga motivationsproblem.
Efter 7.23 hade Redhawks fått tre svidande örfilar. Ett offensivt jagande utan säkerhetsbälten inleddes.
Laget blev utsträckt som Kinesiska muren, men med stora blottor i försvarsverket. Stora nog att taxa in en jumbojet i.
Oscar Alsenfelt övergavs titt som tätt. Något som avspeglades i statistiken – 60 i räddningsprocent. Målvakten räddade tolv av tjugo skott. En av Alsenfelts värsta eftermiddagar, men ändå inte någon klar målvaktstavla, vilket skvallrar om de öppna lägena som Rögle bjöds på.
Coachstaben fick dvd-material för en hel tränarkonferens. En källa att ösa ur.
Det defensiva arbetet ska ske över hela banan.
Tyngst bland utespelarna hade en kvartett med minus-3: Fredrik Händemark, Lars Bryggman, Carl-Johan Lerby och Stefan Warg.
Lagkaptenen Erik Forssells plus-4 är anmärkningsvärt.
Den sorglösa laissez faire-hockeyn var förstås inte utan framgång, att flera gånger hämta upp stora underlägen och fixa en poäng tyder ändå på något.
Hittills har Redhawks spelat fyra matcher och ännu inte förlorat över 60 minuter.
”Känslan är att klubben bara är en spetsback ifrån att konkurrera på allvar med giganterna.”
Så skrev jag efter förra Skånederbyt den 16 september.
Den känslan har inte förändrats.
Gå till toppen