Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump tillägnade orkanoffer trofé

USA:s president Donald Trump fortsätter att försvara USA:s ansträngningar för att hjälpa orkandrabbade Puerto Rico. Han säger att räddningsarbetet är under "fantastisk kontroll" och tillägnade orkanens offer en golftrofé.

USA:s president Donald Trump tillägnade segertrofén orkanens offer när han delade ut bucklan till USA efter segern i Presidents Cup.Bild: Susan Walsh/AP/TT
En dag efter att Trump gick till Twitter-attack mot borgmästaren i San Juan, Carmen Yulín Cruz, efter att hon desperat bett om mer hjälp, skriver han på Twitter att "vi har gjort ett bra jobb med den nästan omöjliga situationen i Puerto Rico".
Enligt Trump gör amerikansk militär och hjälparbetare ett "häpnadsväckande arbete" och berömmer nu Puerto Ricos guvernör och andra som gjort ett "fantastiskt jobb".
Trump sade under golftävlingen Presidents Cup att läget är under "fantastisk kontroll" innan han tillägnade offren för orkanerna tävlingens vinnartrofé.
– Folket i Puerto Rico och folket i Florida har verkligen lidit under den senaste tiden med orkaner. Jag vill minnas dem och vi kommer att tillägna denna trofé alla de människor som gick igenom så mycket, som vi älskar, sade han.
Det var över en vecka sedan som orkanen Maria slog till mot Puerto Rico, som är en självstyrande del av USA. Omfattande elavbrott råder fortfarande och många av invånarna saknar fortfarande rinnande vatten.
Trump skrev i en tweet på söndagen att de som fortsatt kritiserar USA:s hjälparbete antingen är "Fake News" eller har en "politiskt motiverad baktanke".
Borgmästaren i San Juan, Carmen Yulín Cruz, skakade i en intervju med CNN av sig Trumps uttalande och sade att det fortfarande är miljontals människor som har det mycket svårt och att "Trump verkar försök leta efter ursäkter för saker som inte går så bra".
Trumps engagemang i hjälparbetet i Puerto Rico ifrågasätts även i de egna leden.
– När människor är mitt i en katastrof så börjar man inte kritisera dem, säger den republikanske guvernören John Kasich i en intervju med CNN, och tillägger att man måste vara större än nonsens.
Trump ska besöka Puerto Rico under tisdagen.
Gå till toppen