Wimans blogg

Minisemester och landslag - hela MFF-truppen ses först nästa fredag

Ett intensivt pass med en liten grupp - sen gick Malmö FF på en liten minihöstsemester.

– Det finns inga program eller så för spelarna, men sen håller säkert många igång ändå, sa tränaren Magnus Pehrsson.
Landslagsspelare av olika kategorier hade redan gett sig iväg. Men saknades gjorde också Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki.
– Anton och Rasmus körde i gymmet. Hade lite slitage efter matchen mot Halmstad. Inga skador eller så alltså, bara lite extra försiktighet. Oscar är sjuk och har feber, förklarade Magnus Pehrsson.
Det lilla gänget på åtta utespelare och två målvakter körde ett intensivt pass i snålblåsten.
Alla på hemmaplan är lediga fram till måndag - hela truppen träffas först nästa fredag.
– Landslagsuppehållen har sett i princip likadana ut. Kroppen får vila rejält på fyra dagar för de här spelarna, men först fick de tömma kroppen riktigt i dag, sa Magnus Pehrsson.
Dennis Hadzikadunic, Pavle Vagic och Samuel Adrian är tillbaka redan på måndag. Carlos Strandberg, Erdal Rakip, Mattias Svanberg och Franz Brorsson har EM-kval med U21 borta mot Belgien på fredag och hemma (Helsingborg) mot Cypern på tisdag. Jo Inge Berget har VM-kval med Norge.
MFF tränar fredag-lördag med hela truppen. Planen är att planen ska vara av gräs (än så länge är ju vädret mer än okej), men intressant är att man däremot väljer att träna på konstgräs dagen före matchen mot Norrköping.
Det var en variant som MFF fick ta till efter allt regnande inför mötet med Östersund och nu fortsätter man på den linjen. Under förra året och hela detta året har ju MFF annars på spelarnas önskan inte tränat på plast inför matcher på det underlaget, då de bara tycker det sliter på kroppen.
- Nu kör vi taktiska träningar fredag-lördag, så blir det mer att vi går ut och känner på underlaget på söndag.
MFF åker sedan direkt till Norrköping med tåg. Enligt Magnus Pehrsson har man inte funderat på att åka upp till Norrköping först och sen träna där.
– Nej, vi har hittat en bra rutin, där vi tränar här hemma, reser och kommer upp lagom till middag.
Som bekant leder Malmö FF allsvenskan med nio poäng med fyra omgångar kvar.
AIK-Jönköping och Sirius-Djurgården spelar redan på söndagen.
Om AIK förlorar kan laget inte ens i teorin nå ikapp MFF längre.
Om Djurgården tappar poäng mot Sirius, blir Malmö FF svenska mästare vid seger mot Norrköping på måndagen.
Om Djurgården förlorar mot Sirius och AIK inte vinner mot Jönköping, räcker faktiskt oavgjort mot Norrköping för att MFF ska säkra guldet.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 4 oktober
Gå till toppen