Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rex Tillerson nekar till att han tänkte avgå

USA:s utrikesminister Rex Tillerson var i somras så trött på sin chef Donald Trump att han var mycket nära att sluta och även inför andra kallade presidenten "idiot", uppger NBC News. Tillerson själv förnekar uppgifterna.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson.Bild: Jacquelyn Martin/AP/TT
Rex Tillerson beslutade fortsätta först sedan bland andra vicepresident Mike Pence, försvarsminister Jim Mattis och general John Kelly, som nu är Trumps stabschef, övertalat honom, uppger NBC News med hänvisning till flera källor.
Orsaken till dispyten ska ha varit ett allt mer spänt läge mellan Tillerson och Trump om utrikespolitiska frågor. I slutet av juli sade Tillerson offentligt att han inte tänkte lämna sin post.
De senaste dagarna har Trump kritiserat Tillersons försök att få till en diplomatisk lösning på krisen med Nordkorea. Mattis har stöttat Tillerson.
Tillerson förnekar uppgifterna om att han tänkt sluta, och bedyrar sin trohet till Trump.
– Jag har aldrig övervägt att lämna den här posten. Jag är här så länge som presidenten känner att jag kan vara användbar för att uppnå hans målsättningar, säger han.
Gå till toppen