Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Stor sorg på Twitter efter masskjutningen

Dagen för masskjutningen i Las Vegas är den hittills sorgligaste på Twitter. Arkivbild.Bild: Matt Rourke/AP/TT
Dagen för masskjutningen i Las Vegas, där minst 59 personer dödades och mer än 500 skadades, är den hittills sorgligaste dagen på Twitter, enligt Hedonometer, ett verktyg som mäter känslor på sociala medier.
Barometern, som mäter miljontals Twitter-användares glädje baserat på deras inlägg, visade en genomsnittlig glädjenivå på 5,77 på måndagen när den dödligaste masskjutningen i USA:s historia ägde rum.
Den tidigare rekordlåga glädjenivån på Twitter låg på 5,84 – på dagen för masskjutningen i Orlando, Florida där 49 dödades och mer än 50 skadades ifjol.
Dagen efter att Donald Trump valdes till president i USA, den 9 november 2016, är den tredje sorgligaste dagen på Twitter hittills. Glädjenivån låg då på 5,87, enligt mätningen.
Den högsta glädjenivån på Twitter hittills registrerades på juldagen 2008. Verktyget har mätt känslorna på Twitter sedan 2008, genom att titta på meningar som inleds med orden "jag känner" och generera en glädjenivå utifrån texten som följer.
Gå till toppen