Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vapen, dopningsmedel och en granat tagna i beslag i ekobrottshärva

En större gömma med vapen och tiotals kilo dopningspreparat har avslöjats i Malmö. Ärendet kopplas till ekonomisk brottslighet. Och till ett planerat rån.

På tisdagen slog polisen till mot en lägenhet i centrala Malmö. Därinne hittades en rad vapen. Enligt preliminära uppgifter till Sydsvenskan rör det sig om en semiautomatisk pistol och två automatvapen. Med tillhörande ammunition.
Flera beslag gjordes när den 29-årige mannen frihetsberövades. Han hade även masker eller liknande som talar för att han planerade ett rån.
Dessutom hittade poliserna en sprängladdning av något slag. En uppgift nämner att det ska vara en handgranat.
Brottsrubriceringen lyder synnerligen grovt vapenbrott, ett brott som ger flera års fängelse vid fällande dom. Men mer oväntat hittade poliserna också en större mängd dopningsmedel i lägenheten. Uppgifter till Sydsvenskan talar om över 40 kilo, en jättemängd i sammanhanget. Mängden kan komma att förändras vid vägning och närmare undersökning. I samband med tillslaget greps en 29-årig man.
Det finns också misstankar om förberedelse till rån – någon slags masker eller liknande låg i lägenheten. Tillsammans med skjutklara vapen kan det utgöra underlag för brottsmisstankar.
Hela ärendet kommer egentligen från Ekobrottsmyndigheten, som fick hjälp av Malmöpolisen med lägenhetskontrollen. Alltså är det hela från början ett brott rörande bokföring, skattefiffel eller liknande.
Gå till toppen