Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Höga hopp på första kulturkvällen i Kävlinge

Konstverket Tetris var en viktig del i parkouruppvisningen på Kävlinges första kulturkväll.
– För att inte vara gjord för parkour är konstverket riktigt bra, konstaterade Joel Vaissi som gjorde volter från högsta toppen på konstverket.

Konstverket Tetris blev del av parkouruppvisningen på kulturkvällen i Kävlinge. Här är det Joel Vaissi som är på väg ner i en volt.Bild: Hussein El-alawi
På torsdagen den 5 oktober ordnades kulturkvällen "Kultur i Kävlinge" för allra första gången. Kvällen inleddes med parkouruppvisning, konsert och fritidsaktiviteter på Unionstorget. Medlemmarna i parkourgruppen Quality Runners kastade sig handlöst ut från konstverket Tetris i volter och hopp så att det gick ett sus genom publiken. Många var imponerade.
– Vi byggdes konstverket så att det inte skulle gå att klättra högst upp, men de här killarna tog sig högst upp som ingenting, konstaterade Mats Rosén som är turist- och näringslivschef i Kävlinge kommun och var på plats för att se uppvisningen, innan han satte sig i soffan på Musikföreningens talkshow.
En bit bort på torget arbetade barn tillsammans med personal från fritidsgårdarna med att bygga lådbilar, även det en del av kulturkvällen.
– Det är jättekul att måla, sedan ska vi köra vår egen lådbil, sa Olivia Osberg och Sara Darwish som stänkmålade sitt fordon.
"Det är jättekul att bygga och måla lådbil, vi gör vår lådbil prickig" säger Olivia Osberg och Sara Darwish som stannade vid fritidsgårdens lådbilsverkstad.Bild: Hussein El-alawi
Unionstorget invigdes i maj.
– Torget betyder jättemycket som samlingsplats en sådan här kväll. På vårmarknaden hade vi matgata här och det var succé med 9 000 besökare, säger Tomas Persson som är centrumassistent på Kävlinge Furulund Samverkan.
De och företagarna på orten är med och arrangerar kvällen. Ett femtontal butiker i centrala Kävlinge var öppna under kulturkvällen och det var gott om folk i flera butiker.
– Det blev precis som jag hoppades med mycket folk ute på gatorna. Folk är väldigt nöjda och glada, men lite frusna, och vi är så tacksamma att det inte kom något regn, säger Cecilia Dellow som är vikarierande kultursamordnare och initiativtagare till kulturkvällen.
Gå till toppen